Solved Paper | HCS(JB) Pre 2011 | Haryana Civil Service (Judicial Branch) Preliminary Examination- 2011

Wednesday, August 20, 2014

HCS (Judicial Branch) Preliminary Examination- 2011

Question Number: 31-40

31. Goodwill of a partnership business is the property of the partnership
a. under Section14
b. under Section13
c. under Section12
d. underSection11

Ans. a

32. The State with the highest population density in India is:
a. Uttar Pradesh
b. West Bengal
c. Gujarat
d. Maharashtra

Ans. b

33. The Indian State with the highest female sex ratio is:
a. Punjab
b. Madhya Pradesh
c. Maharashtra
d. Kerata

Ans. d

34. Thefirst recipient of the Bharat Ratna after it was revived in 1980was:
a. Acharya Vinoba Bhave
b. Mother Teresa
c. M.G.Ramachandran
d. V.V.Giri

Ans. b

35. Compulsory dissolution of a firm has been provided under
a. Section 39 of the Act
b. Section 41 of the Act
c. Section 40 of the Act
d. Section 44 of the Act

Ans. b

36. An act done by a partner on behalf of the firm beyond the implied authority
a. can be ratified expressly
b. can be ratified impliedly by conduct
c. either (a) or (b)
d. neither (a) nor (b)

Ans. c

37. After dismissal of a complaint under Section 203, a fresh similar complaint on the same facts
a. is banned
b. is not banned but will be entertained only in exceptional circumstances
c. is not banned and will be entertained in all circumstances
d. either (a) or (c)

Ans. b

38. A new person can be introduced into a firm as a partner under Section 31 of the Act by
a. unanimous consent of all the partners
b. majority consent amongst the partners
c. with the consent of the managing partner
d. none of the above

Ans. a

39. Complaint may relate to:
a. a cognizable offence
b. a non cognizable offence
c. both (a) & (b) are correct
d. must be for a non-cognizable offence as the police has no power to investigate such an offence.

Ans. c

40. If the, person who is competent to compound offence is dead, the compounding
a. cannot be done
b. can be done by the legal representative of the deceased without the permission of the court
c. can be done by the legal representative of the deceased only with the permission of the court.
d. both (b) & (c)

Ans. c 

DISCLAIMER: The answers provided here are for views purposes only. For any accuracy it should be double checked. Read More... 

Solved Paper | HCS(JB) Pre 2011 | Haryana Civil Service (Judicial Branch) Preliminary Examination- 2011SocialTwist Tell-a-Friend

0 comments:

Post a Comment

:: Search by Keywords ::

About (1) Additional Government Advocate (1) Additional Legal Adviser (1) Additional Public Prosecutor (1) Adviser (2) Advocates-on-Record (13) AIBE (12) AIBE Notification (8) AIBE Result (3) AIBE Schedule (1) AIBE Syllabus (1) AILET (8) AILET Syllabus (1) Allahabad High Court (28) Andhra Pradesh APP (3) Andhra Pradesh Civil Judge Junior Division (24) Andhra Pradesh HJS (13) AOR Notification (2) APO Syllabus (12) Arbitration centre (1) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-I (7) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-II (3) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-III (5) Assam HJS (29) Assam Judicial Service (32) Assistant District Attorney (3) Assistant Government Advocate (1) Assistant Law Officer (1) Assistant Legal Adviser (2) Assistant Legislative Counsel (1) Assistant Public Prosecutor (3) Assistant Registrar (1) Assistant Secretary cum Law Assistant (1) Asst Estate Superintendent (2) Bar Council of India (4) Bihar APO (32) Bihar Civil Judge Junior Division (17) Bihar HJS (21) Budget (10) CBI (3) CBI APO (2) CCI (2) Census (1) CESTAT (1) Chhattisgarh APO (5) Chhattisgarh Civil Judge Junior Division (21) Chhattisgarh High Court (4) Chhattisgarh HJS (34) Civil Judge Junior Division Syllabus (17) Civil Judge Question Papers (151) Civil Judge Solved Papers (93) CLAT (23) CLAT Syllabus (2) Company Law Board (1) Constitution of India (4) Current Affairs (12) Delhi APP (1) Delhi High Court (2) Delhi HJS (12) Delhi Judicial Service (24) Department of Revenue (1) Deputy District Attorney (1) Deputy Government Advocate (1) Deputy Legal Adviser (1) Director (3) Disclaimer (1) District Legal Aid Officer (5) Election Commission of India (1) Eminent Legal Personality (6) Gauhati High Court (5) General Knowledge (1) Gujarat Civil Judge Junior Division (12) Gujarat High Court (11) Gujarat HJS (19) HAL (1) Haryana ADA (2) Haryana Superior Judicial Service (34) HCS Judicial Branch (73) High Court of Bombay (15) High Court of Calcutta (5) High Court of Uttarakhand (1) Himachal Pradesh ADA (3) Himachal Pradesh Civil Judge Junior Division (26) Himachal Pradesh High Court (3) Himachal Pradesh HJS (11) Hindu Law (2) HJS Question Papers (88) HJS Solved Papers (30) HJS Syllabus (19) Important Cases (7) Jammu and Kashmir HJS (11) Jharkhand APO (15) Jharkhand Civil Judge Junior Division (18) Jharkhand High Court (2) Jharkhand HJS (9) Joint Secretary (1) Joint Secretary Legal and Admn (1) Judicial Exams in India (1) Judicial Indexer (1) Judicial Service Grade-II Syllabus (1) Junior Judicial Assistant (3) Junior Legal Officer (4) Karnataka Civil Judge (12) Karnataka High Court (9) Karnataka HJS (4) KCS Judicial (7) Kerala HJS (20) Kerala Judicial Service (34) Law Assistant (4) Law Clerk (61) Law Commission of India (1) Law Entrance Exam (31) Law Entrance Notification (14) Law Entrance Result (4) Law Entrance Schedule (7) Law Entrance Syllabus (3) Law researcher (6) Legal Articles (8) Legal Assistant (22) Legal Assistant Syllabus (1) Legal Personality (6) Legal Research Assistant (7) Legal Service Officer (5) Legislative Counsel (1) Legislative Department (1) Madhya Pradesh Civil Judge Junior Division (27) Madhya Pradesh High Court (7) Madhya Pradesh HJS (34) Madhya Pradesh Legal Service Authority (4) Madras High Court (2) Maharashtra Civil Judge Junior Division (4) Maharashtra Family Court Judge (1) Maharashtra HJS (25) Management Trainee Legal (1) Manipur HJS (2) Manipur Judicial Service (11) Meghalaya HJS (1) Member (Judicial) (2) Miscellaneous (3) Mizoram HJS (5) Nagaland Judicial Service Grade I (7) Nagaland Judicial Service Grade III (4) National Human Rights Commission (1) National Judicial Academy (1) NLU (1) NLU Delhi (6) Notifications (305) Olympics (1) OPSC (3) Orissa APO (9) Orissa High Court (3) Orissa Judicial Service (19) Orissa Superior Judicial Service (31) Patna High Court (3) PCS Judicial Branch (41) Privacy Policy (1) Public Law Officer (3) Public Prosecutor (2) Puducherry Judicial Service (2) Punjab Superior Judicial Service (34) Rajasthan APP (4) Rajasthan Civil Judge Junior Division (46) Rajasthan High Court (4) Rajasthan HJS (16) Recruitment (283) Registrar (1) Reporter (1) Research Assistant (21) Result (365) RPSC (1) Schedule (300) Sikkim Judicial Service (4) Sikkim Superior Judicial Service (3) SJM (22) SMM (22) Special Judge (2) Special Judicial Magistrate (1) Special Metropolitan Magistrate (2) Special Municipal Magistrate (2) Supreme Court of India (15) Tamilnadu APO (6) Tamilnadu Civil Judge Junior Division (5) Tamilnadu HJS (5) Tripura HJS (10) Tripura Judicial Service (10) UPPSC (5) UPSC (17) Uttar Pradesh APO (24) Uttar Pradesh Civil Judge Junior Division (164) Uttar Pradesh HJS (117) Uttarakhand APO (3) Uttarakhand Civil Judge Junior Division (107) Uttarakhand High Court (5) Uttarakhand HJS (53) Welcome (1) West Bengal APO (2) West Bengal HJS (24) West Bengal Judicial Service (33) West Bengal Legal Service (4)