Solved Paper | U.P. Judicial Service Pre 2012 | Law Paper | Uttar Pradesh Civil Judge (Junior Division) Preliminary Exam 2012

Monday, September 8, 2014

Uttar Pradesh Judicial Service Civil Judge (Junior Division) Preliminary Examination- 2012

Law

Question Number: 141-150
 
141. Which one of the following is not an illustration of criminal force?
(a) A spits over B.
(b) A removes the veil of a lady B causing annoyance to her.
(c) A shakes his fist at B.
(d) A pours boiling water in the bucket from which B was bathing.

Ans. (c)

142. Which of the following is an offence against body, property, and reputation and feelings under Indian Penal Code 1860? The offence of
(a) kidnapping
(b) abduction
(c) rape
(d) cheating

Ans. (d)
143. Assault in order to outrage the modesty of a woman is punishable
(a) Under Section 363 Indian Penal Code
(b) Under Section 509 Indian Penal Code
(c) Under Section 511 Indian Penal Code
(d) Under Section 354 Indian Penal Code

Ans. (d)

144. “Law is not universal in nature, like language, it varies with people and ages.”
This proposition follows from the theory of
(a) Social utilitarianism
(b) Volksgeist
(c) Social Solidarity
(d) Social Engineering

Ans. (b)

145. “Judges not only discover law but also they made law.” This view is supported by
(a) Gray
(b) Dicey
(c) Salmond
(d) Blackstone

Ans. (d)

146. Dealing with the sources of law who amongst the following was said that, “The Courts fuel – life into the dead words of stature”?
(a) Holland
(b) Gray
(c) Salmond
(d) Austin

Ans. (b)

147. The period of limitation within which defendants shall submit his written statement is
(a) 30 days from service of summons.
(b) 40 days from service of summons.
(c) 60 days from service of summons.
(d) 120 days from service of summons.

Ans. (d)

148. Judgement under Section 2(9) of the Code of Civil Procedure, 1908 means
(a) a decree
(b) dismissal of appeal summarily
(c) statement of grounds of an order or decree
(d) All the above

Ans. (c)

149. Section 115 of the Civil Procedure Code provides provision for the following:
(a) Reference
(b) Review
(c) Revision
(d) Appeal to the Supreme Court

Ans. (c)
 

150. “No right of action is conferred on a transfer in possession under an unregistered contract of sale.”
Which Section of Transfer of Property Act 1882 contains this Principle?
(a) Section 35
(b) Section 41
(c) Section 53
(d) Section 53-A

Ans. (d)


DISCLAIMER: The answers provided here are for views purposes only. For any accuracy it should be double checked. Read More... 

Solved Paper | U.P. Judicial Service Pre 2012 | Law Paper | Uttar Pradesh Civil Judge (Junior Division) Preliminary Exam 2012SocialTwist Tell-a-Friend

0 comments:

Post a Comment

:: Search by Keywords ::

About (1) Additional Government Advocate (1) Additional Legal Adviser (1) Additional Public Prosecutor (1) Adviser (2) Advocates-on-Record (13) AIBE (11) AIBE Notification (7) AIBE Result (3) AIBE Schedule (1) AIBE Syllabus (1) AILET (8) AILET Syllabus (1) Allahabad High Court (28) Andhra Pradesh APP (3) Andhra Pradesh Civil Judge Junior Division (24) Andhra Pradesh HJS (13) AOR Notification (2) APO Syllabus (12) Arbitration centre (1) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-I (7) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-II (3) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-III (5) Assam HJS (29) Assam Judicial Service (32) Assistant District Attorney (3) Assistant Government Advocate (1) Assistant Law Officer (1) Assistant Legal Adviser (2) Assistant Legislative Counsel (1) Assistant Public Prosecutor (3) Assistant Registrar (1) Assistant Secretary cum Law Assistant (1) Asst Estate Superintendent (2) Bar Council of India (4) Bihar APO (32) Bihar Civil Judge Junior Division (17) Bihar HJS (21) Budget (10) CBI (3) CBI APO (2) CCI (2) Census (1) CESTAT (1) Chhattisgarh APO (5) Chhattisgarh Civil Judge Junior Division (21) Chhattisgarh High Court (4) Chhattisgarh HJS (34) Civil Judge Junior Division Syllabus (17) Civil Judge Question Papers (151) Civil Judge Solved Papers (93) CLAT (23) CLAT Syllabus (2) Company Law Board (1) Constitution of India (4) Current Affairs (12) Delhi APP (1) Delhi High Court (2) Delhi HJS (12) Delhi Judicial Service (24) Department of Revenue (1) Deputy District Attorney (1) Deputy Government Advocate (1) Deputy Legal Adviser (1) Director (3) Disclaimer (1) District Legal Aid Officer (5) Election Commission of India (1) Eminent Legal Personality (6) Gauhati High Court (5) General Knowledge (1) Gujarat Civil Judge Junior Division (12) Gujarat High Court (11) Gujarat HJS (19) HAL (1) Haryana ADA (2) Haryana Superior Judicial Service (34) HCS Judicial Branch (73) High Court of Bombay (15) High Court of Calcutta (5) High Court of Uttarakhand (1) Himachal Pradesh ADA (3) Himachal Pradesh Civil Judge Junior Division (26) Himachal Pradesh High Court (3) Himachal Pradesh HJS (11) Hindu Law (2) HJS Question Papers (88) HJS Solved Papers (30) HJS Syllabus (19) Important Cases (7) Jammu and Kashmir HJS (11) Jharkhand APO (15) Jharkhand Civil Judge Junior Division (18) Jharkhand High Court (2) Jharkhand HJS (9) Joint Secretary (1) Joint Secretary Legal and Admn (1) Judicial Exams in India (1) Judicial Indexer (1) Judicial Service Grade-II Syllabus (1) Junior Judicial Assistant (3) Junior Legal Officer (4) Karnataka Civil Judge (12) Karnataka High Court (9) Karnataka HJS (4) KCS Judicial (7) Kerala HJS (20) Kerala Judicial Service (34) Law Assistant (4) Law Clerk (61) Law Commission of India (1) Law Entrance Exam (31) Law Entrance Notification (14) Law Entrance Result (4) Law Entrance Schedule (7) Law Entrance Syllabus (3) Law researcher (6) Legal Articles (8) Legal Assistant (22) Legal Assistant Syllabus (1) Legal Personality (6) Legal Research Assistant (7) Legal Service Officer (5) Legislative Counsel (1) Legislative Department (1) Madhya Pradesh Civil Judge Junior Division (26) Madhya Pradesh High Court (7) Madhya Pradesh HJS (34) Madhya Pradesh Legal Service Authority (4) Madras High Court (2) Maharashtra Civil Judge Junior Division (4) Maharashtra Family Court Judge (1) Maharashtra HJS (25) Management Trainee Legal (1) Manipur HJS (2) Manipur Judicial Service (11) Meghalaya HJS (1) Member (Judicial) (2) Miscellaneous (3) Mizoram HJS (5) Nagaland Judicial Service Grade I (7) Nagaland Judicial Service Grade III (4) National Human Rights Commission (1) National Judicial Academy (1) NLU (1) NLU Delhi (6) Notifications (305) Olympics (1) OPSC (3) Orissa APO (9) Orissa High Court (3) Orissa Judicial Service (19) Orissa Superior Judicial Service (31) Patna High Court (3) PCS Judicial Branch (41) Privacy Policy (1) Public Law Officer (3) Public Prosecutor (2) Puducherry Judicial Service (2) Punjab Superior Judicial Service (34) Rajasthan APP (4) Rajasthan Civil Judge Junior Division (46) Rajasthan High Court (4) Rajasthan HJS (16) Recruitment (282) Registrar (1) Reporter (1) Research Assistant (21) Result (364) RPSC (1) Schedule (299) Sikkim Judicial Service (4) Sikkim Superior Judicial Service (3) SJM (22) SMM (22) Special Judge (2) Special Judicial Magistrate (1) Special Metropolitan Magistrate (2) Special Municipal Magistrate (2) Supreme Court of India (15) Tamilnadu APO (6) Tamilnadu Civil Judge Junior Division (5) Tamilnadu HJS (5) Tripura HJS (10) Tripura Judicial Service (10) UPPSC (4) UPSC (17) Uttar Pradesh APO (23) Uttar Pradesh Civil Judge Junior Division (163) Uttar Pradesh HJS (117) Uttarakhand APO (3) Uttarakhand Civil Judge Junior Division (107) Uttarakhand High Court (5) Uttarakhand HJS (53) Welcome (1) West Bengal APO (2) West Bengal HJS (24) West Bengal Judicial Service (33) West Bengal Legal Service (4)