Solved Paper | U.P. Judicial Service Pre 2012 | Law Paper | Uttar Pradesh Civil Judge (Junior Division) Preliminary Exam 2012

Monday, August 11, 2014

Uttar Pradesh Judicial Service Civil Judge (Junior Division) Preliminary Examination- 2012

Law

Question Number: 01-10

1. The amendment of the Transfer of Property Act 1882, in the year 2002 amended the provisions of
(a) Section 100
(b) Section 106
(c) Section 108
(d) Section 110

Ans. (b)

2. Which property cannot be transferred?
(a) A public office 
(b) A mere chance to succeed
(c) A mere right of re-entry 
(d) All of the above

Ans. (d)

3. The power of Judicial Review in India is possessed by
(a) Supreme Court alone
(b) By all Courts
(c) Supreme Court as well as High Courts
(d) None of the Courts

Ans. (c)

4. Rajya Sabha can withhold Money Bill for a period of
(a) 14 days
(b) 3 months
(c) 6 months
(d) None of the above

Ans. (a)

5. Reservation of seats in educational institutions in favour of Scheduled Castes and Scheduled Tribes is governed by
(a) Article 15(4) of the Constitution
(b) Article 16(4) of the Constitution
(c) Article 29(2) of the Constitution
(d) Article 14 of the Constitution

Ans. (a)

6. “Loya Jirga” is the term used for Tribal Council which will have a decisive role in framing new Constitution of which country?
(a) Angola
(b) Iraq
(c) Afghanistan
(d) Iraq

Ans. (c)

7. Which country became independent in the year 2002 after 450 years of Portuguese rule, followed by a quarter-century of Indonesian occupation?
(a) East – Timor
(b) Nauru
(c) Andorra
(d) Kiribati

Ans. (a)

8. Terrorist, “Bali Bombings” in which 202 people were killed and several injured were done in which country?
(a) Australia
(b) Indonesia
(c) Malaysia
(d) Thailand

Ans. (b)

9. The rule enunciated by Sec. 65 of Indian Contract Act, 1872 is applicable to agreements which are discovered void by
(a) Mistake
(b) Failure of consideration
(c) Impossibility
(d) All the above.

Ans. (d)

10. A contract of life-insurance, the performance of which depends upon a future event, falls under the category of
(a) Contingent Contract
(b) Contract of Indemnity
(c) Contract of Guarantee
(d) Special Contract

Ans. (a)


DISCLAIMER: The answers provided here are for views purposes only. For any accuracy it should be double checked. Read More... 

Solved Paper | U.P. Judicial Service Pre 2012 | Law Paper | Uttar Pradesh Civil Judge (Junior Division) Preliminary Exam 2012SocialTwist Tell-a-Friend

0 comments:

Post a Comment

:: Search by Keywords ::

About (1) Additional Government Advocate (1) Additional Legal Adviser (1) Additional Public Prosecutor (1) Adviser (2) Advocates-on-Record (13) AIBE (12) AIBE Notification (8) AIBE Result (3) AIBE Schedule (1) AIBE Syllabus (1) AILET (8) AILET Syllabus (1) Allahabad High Court (28) Andhra Pradesh APP (3) Andhra Pradesh Civil Judge Junior Division (24) Andhra Pradesh HJS (13) AOR Notification (2) APO Syllabus (12) Arbitration centre (1) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-I (7) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-II (3) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-III (5) Assam HJS (29) Assam Judicial Service (32) Assistant District Attorney (3) Assistant Government Advocate (1) Assistant Law Officer (1) Assistant Legal Adviser (2) Assistant Legislative Counsel (1) Assistant Public Prosecutor (3) Assistant Registrar (1) Assistant Secretary cum Law Assistant (1) Asst Estate Superintendent (2) Bar Council of India (4) Bihar APO (32) Bihar Civil Judge Junior Division (17) Bihar HJS (21) Budget (10) CBI (3) CBI APO (2) CCI (2) Census (1) CESTAT (1) Chhattisgarh APO (5) Chhattisgarh Civil Judge Junior Division (21) Chhattisgarh High Court (4) Chhattisgarh HJS (34) Civil Judge Junior Division Syllabus (17) Civil Judge Question Papers (151) Civil Judge Solved Papers (93) CLAT (23) CLAT Syllabus (2) Company Law Board (1) Constitution of India (4) Current Affairs (12) Delhi APP (1) Delhi High Court (2) Delhi HJS (12) Delhi Judicial Service (24) Department of Revenue (1) Deputy District Attorney (1) Deputy Government Advocate (1) Deputy Legal Adviser (1) Director (3) Disclaimer (1) District Legal Aid Officer (5) Election Commission of India (1) Eminent Legal Personality (6) Gauhati High Court (5) General Knowledge (1) Gujarat Civil Judge Junior Division (12) Gujarat High Court (11) Gujarat HJS (19) HAL (1) Haryana ADA (2) Haryana Superior Judicial Service (34) HCS Judicial Branch (73) High Court of Bombay (15) High Court of Calcutta (5) High Court of Uttarakhand (1) Himachal Pradesh ADA (3) Himachal Pradesh Civil Judge Junior Division (26) Himachal Pradesh High Court (3) Himachal Pradesh HJS (11) Hindu Law (2) HJS Question Papers (88) HJS Solved Papers (30) HJS Syllabus (19) Important Cases (7) Jammu and Kashmir HJS (11) Jharkhand APO (15) Jharkhand Civil Judge Junior Division (18) Jharkhand High Court (2) Jharkhand HJS (9) Joint Secretary (1) Joint Secretary Legal and Admn (1) Judicial Exams in India (1) Judicial Indexer (1) Judicial Service Grade-II Syllabus (1) Junior Judicial Assistant (3) Junior Legal Officer (4) Karnataka Civil Judge (12) Karnataka High Court (9) Karnataka HJS (4) KCS Judicial (7) Kerala HJS (20) Kerala Judicial Service (34) Law Assistant (4) Law Clerk (61) Law Commission of India (1) Law Entrance Exam (31) Law Entrance Notification (14) Law Entrance Result (4) Law Entrance Schedule (7) Law Entrance Syllabus (3) Law researcher (6) Legal Articles (8) Legal Assistant (22) Legal Assistant Syllabus (1) Legal Personality (6) Legal Research Assistant (7) Legal Service Officer (5) Legislative Counsel (1) Legislative Department (1) Madhya Pradesh Civil Judge Junior Division (27) Madhya Pradesh High Court (7) Madhya Pradesh HJS (34) Madhya Pradesh Legal Service Authority (4) Madras High Court (2) Maharashtra Civil Judge Junior Division (4) Maharashtra Family Court Judge (1) Maharashtra HJS (25) Management Trainee Legal (1) Manipur HJS (2) Manipur Judicial Service (11) Meghalaya HJS (1) Member (Judicial) (2) Miscellaneous (3) Mizoram HJS (5) Nagaland Judicial Service Grade I (7) Nagaland Judicial Service Grade III (4) National Human Rights Commission (1) National Judicial Academy (1) NLU (1) NLU Delhi (6) Notifications (305) Olympics (1) OPSC (3) Orissa APO (9) Orissa High Court (3) Orissa Judicial Service (19) Orissa Superior Judicial Service (31) Patna High Court (3) PCS Judicial Branch (41) Privacy Policy (1) Public Law Officer (3) Public Prosecutor (2) Puducherry Judicial Service (2) Punjab Superior Judicial Service (34) Rajasthan APP (4) Rajasthan Civil Judge Junior Division (46) Rajasthan High Court (4) Rajasthan HJS (16) Recruitment (283) Registrar (1) Reporter (1) Research Assistant (21) Result (365) RPSC (1) Schedule (300) Sikkim Judicial Service (4) Sikkim Superior Judicial Service (3) SJM (22) SMM (22) Special Judge (2) Special Judicial Magistrate (1) Special Metropolitan Magistrate (2) Special Municipal Magistrate (2) Supreme Court of India (15) Tamilnadu APO (6) Tamilnadu Civil Judge Junior Division (5) Tamilnadu HJS (5) Tripura HJS (10) Tripura Judicial Service (10) UPPSC (5) UPSC (17) Uttar Pradesh APO (24) Uttar Pradesh Civil Judge Junior Division (164) Uttar Pradesh HJS (117) Uttarakhand APO (3) Uttarakhand Civil Judge Junior Division (107) Uttarakhand High Court (5) Uttarakhand HJS (53) Welcome (1) West Bengal APO (2) West Bengal HJS (24) West Bengal Judicial Service (33) West Bengal Legal Service (4)