Solved Paper | HCS(JB) Pre 2011 | Haryana Civil Service (Judicial Branch) Preliminary Examination- 2011

Thursday, August 28, 2014

HCS (Judicial Branch) Preliminary Examination- 2011

Question Number: 71-80

71. Fight under Section 159 of IPC signifies
a. two opposite parties actively involved
b. two parties one of which is passive
c. two parties both of which are passive
d. none of the above

Ans. a

72. Misconduct in public by a drunken person is
a. public mischief.
b. annoyance
c. intentional insult
d. all of the above

Ans. b

73. Which of the following is defamation:
a. X says, "Y is an honest man, he never stole Z's watch," intending to cause it to be believed that Y did steal Z's watch.
b.X is asked, "who stole Z's watch?" X points to Y.
c. X draws a picture of Y running away with Z's watch.
d. All of the above.

Ans. d

74. Assault can be caused by
a. gestures
b. preparations
c. both (a) & (b)
d. neither (a) nor (b)

Ans. c

75. Trespass being made in a surreptitious manner (concealment) is called
a. house-trespass
b. house-breaking
c. lurking house-trespass
d. none of the above

Ans. c

76. The word 'takes' in Section 361of IPC signifies
a. taking by force
b. taking by fraud
c. physical taking
d. all the above

Ans. c

77. The expression 'harm' is used in Section 81 of the Indian Penal Code in the sense of
a. hurt
b. injury or damage
c. physical injury
d. moral wrong or evil

Ans. b

78. Which one of the following is not a "Public Servant":-
a. liquidator
b. a Civil Judge
c. member of a panchayat assisting a Court of Justice
d. secretary of a Co-operative Society

Ans. d

79. The causing of death of child in the mother's womb is not homicide under
a. Indian law only
b. English law only
c. Both English and Indian law
d. neither in Indian law nor in English law

Ans. c

80. The difference between Section 34 and Section 149 of Indian Penal Code is
a. that whereas in Section 34 there must at least be five persons, Section 149 requires only two persons
b. that Section 149 is only a rule of evidence whereas Section 34 creates a specific offence and provides for its punishment
c. that Section 34 requires active participation in action whereas Section 149 requires mere passive membership of the unlawful assembly .
d. that Section 34 need not be joined with the principle offence, whereas Section 149 must be combined with the principle offence.

Ans. c


DISCLAIMER: The answers provided here are for views purposes only. For any accuracy it should be double checked. Read More... 

Solved Paper | HCS(JB) Pre 2011 | Haryana Civil Service (Judicial Branch) Preliminary Examination- 2011 SocialTwist Tell-a-Friend

0 comments:

Post a Comment

:: Search by Keywords ::

About (1) Additional Government Advocate (1) Additional Legal Adviser (1) Additional Public Prosecutor (1) Adviser (2) Advocates-on-Record (13) AIBE (11) AIBE Notification (7) AIBE Result (3) AIBE Schedule (1) AIBE Syllabus (1) AILET (8) AILET Syllabus (1) Allahabad High Court (28) Andhra Pradesh APP (3) Andhra Pradesh Civil Judge Junior Division (24) Andhra Pradesh HJS (13) AOR Notification (2) APO Syllabus (12) Arbitration centre (1) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-I (7) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-II (3) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-III (5) Assam HJS (29) Assam Judicial Service (32) Assistant District Attorney (3) Assistant Government Advocate (1) Assistant Law Officer (1) Assistant Legal Adviser (2) Assistant Legislative Counsel (1) Assistant Public Prosecutor (3) Assistant Registrar (1) Assistant Secretary cum Law Assistant (1) Asst Estate Superintendent (2) Bar Council of India (4) Bihar APO (32) Bihar Civil Judge Junior Division (17) Bihar HJS (21) Budget (10) CBI (3) CBI APO (2) CCI (2) Census (1) CESTAT (1) Chhattisgarh APO (5) Chhattisgarh Civil Judge Junior Division (21) Chhattisgarh High Court (4) Chhattisgarh HJS (34) Civil Judge Junior Division Syllabus (17) Civil Judge Question Papers (151) Civil Judge Solved Papers (93) CLAT (23) CLAT Syllabus (2) Company Law Board (1) Constitution of India (4) Current Affairs (12) Delhi APP (1) Delhi High Court (2) Delhi HJS (12) Delhi Judicial Service (24) Department of Revenue (1) Deputy District Attorney (1) Deputy Government Advocate (1) Deputy Legal Adviser (1) Director (3) Disclaimer (1) District Legal Aid Officer (5) Election Commission of India (1) Eminent Legal Personality (6) Gauhati High Court (5) General Knowledge (1) Gujarat Civil Judge Junior Division (12) Gujarat High Court (11) Gujarat HJS (19) HAL (1) Haryana ADA (2) Haryana Superior Judicial Service (34) HCS Judicial Branch (73) High Court of Bombay (15) High Court of Calcutta (5) High Court of Uttarakhand (1) Himachal Pradesh ADA (3) Himachal Pradesh Civil Judge Junior Division (26) Himachal Pradesh High Court (3) Himachal Pradesh HJS (11) Hindu Law (2) HJS Question Papers (88) HJS Solved Papers (30) HJS Syllabus (19) Important Cases (7) Jammu and Kashmir HJS (11) Jharkhand APO (15) Jharkhand Civil Judge Junior Division (18) Jharkhand High Court (2) Jharkhand HJS (9) Joint Secretary (1) Joint Secretary Legal and Admn (1) Judicial Exams in India (1) Judicial Indexer (1) Judicial Service Grade-II Syllabus (1) Junior Judicial Assistant (3) Junior Legal Officer (4) Karnataka Civil Judge (12) Karnataka High Court (9) Karnataka HJS (4) KCS Judicial (7) Kerala HJS (20) Kerala Judicial Service (34) Law Assistant (4) Law Clerk (61) Law Commission of India (1) Law Entrance Exam (31) Law Entrance Notification (14) Law Entrance Result (4) Law Entrance Schedule (7) Law Entrance Syllabus (3) Law researcher (6) Legal Articles (8) Legal Assistant (22) Legal Assistant Syllabus (1) Legal Personality (6) Legal Research Assistant (7) Legal Service Officer (5) Legislative Counsel (1) Legislative Department (1) Madhya Pradesh Civil Judge Junior Division (26) Madhya Pradesh High Court (7) Madhya Pradesh HJS (34) Madhya Pradesh Legal Service Authority (4) Madras High Court (2) Maharashtra Civil Judge Junior Division (4) Maharashtra Family Court Judge (1) Maharashtra HJS (25) Management Trainee Legal (1) Manipur HJS (2) Manipur Judicial Service (11) Meghalaya HJS (1) Member (Judicial) (2) Miscellaneous (3) Mizoram HJS (5) Nagaland Judicial Service Grade I (7) Nagaland Judicial Service Grade III (4) National Human Rights Commission (1) National Judicial Academy (1) NLU (1) NLU Delhi (6) Notifications (305) Olympics (1) OPSC (3) Orissa APO (9) Orissa High Court (3) Orissa Judicial Service (19) Orissa Superior Judicial Service (31) Patna High Court (3) PCS Judicial Branch (41) Privacy Policy (1) Public Law Officer (3) Public Prosecutor (2) Puducherry Judicial Service (2) Punjab Superior Judicial Service (34) Rajasthan APP (4) Rajasthan Civil Judge Junior Division (46) Rajasthan High Court (4) Rajasthan HJS (16) Recruitment (282) Registrar (1) Reporter (1) Research Assistant (21) Result (364) RPSC (1) Schedule (299) Sikkim Judicial Service (4) Sikkim Superior Judicial Service (3) SJM (22) SMM (22) Special Judge (2) Special Judicial Magistrate (1) Special Metropolitan Magistrate (2) Special Municipal Magistrate (2) Supreme Court of India (15) Tamilnadu APO (6) Tamilnadu Civil Judge Junior Division (5) Tamilnadu HJS (5) Tripura HJS (10) Tripura Judicial Service (10) UPPSC (4) UPSC (17) Uttar Pradesh APO (23) Uttar Pradesh Civil Judge Junior Division (163) Uttar Pradesh HJS (117) Uttarakhand APO (3) Uttarakhand Civil Judge Junior Division (107) Uttarakhand High Court (5) Uttarakhand HJS (53) Welcome (1) West Bengal APO (2) West Bengal HJS (24) West Bengal Judicial Service (33) West Bengal Legal Service (4)