Solved Paper | HCS(JB) Pre 2011 | Haryana Civil Service (Judicial Branch) Preliminary Examination- 2011

Friday, August 22, 2014

HCS (Judicial Branch) Preliminary Examination- 2011

Question Number: 41-50
 
41. In a bailable offence:
a. conditions can be imposed while granting bail by the police officer
b. conditions can be imposed while granting bail by the court
c. no condition can be imposed while granting bail by the police officer or by the court
d. only mild conditions can be imposed by the court only

Ans. c

42. In case where an inquiry, trial or other proceedings have been conducted in a wrong place:
a. the inquiry, trial or other proceedings shall be void ab initio
b. the inquiry, trial or other proceedings cannot be set aside as void unless it has occasioned in failure of justice
c. the inquiry, trial or other proceedings, cannot be set aside even if it has occasioned in failure of justice
d. either (a) or (c)

Ans. b

43. In computing the period of limitation the time during which
a. the accused avoided arrest by absconding has to be excluded
b. the accused remained absent from India has to be excluded
c. both (a) & (b)
d. Neither (a) nor (b)

Ans. c

44. Irregularities which do not vitiate trial have been stated in
a. Section 460 of Cr.P.C
b. Section 461 of Cr.P.C
c. Section 462 of Cr.P.C
d. Section 466 of Cr.P.C

Ans. a

45. Objection as to the lack of territorial jurisdiction of the criminal court:
a. can be taken before or at the time of commencement of trial
b. can be taken at any time after the commencement of trial
c. can be taken in appeal for the first time
d. all the above.

Ans. a

46. Power to recall any witness(es) under Section 311 of Cr.P.C. can be exercised:
a. even after the evidence of both the sides is closed
b. after the evidence of the prosecution is closed, but before the evidence of defence is closed
c. before the evidence of the prosecution is closed, if the witness is to be calledon the motion of the prosecution
d. after the evidence of the prosecution is closed if the witness is called on themotion of the defence

Ans. a

47. Words 'competent jurisdiction' under Section 39 of CPC refers to
a. pecuniary jurisdiction of transferee court
b. territorial jurisdiction of the transferee court
c. pecuniary and territorial jurisdiction of the transferee court
d. none of the above

Ans. c

48. Section 428 Cr.P.C provides for concession to the effect that period of detention undergone by accused be set off
a. against the substantive period of imprisonment awarded;
b. against the period of imprisonment in default of payment offine.
c. (a) & (b) above. .
d. none of the above.

Ans. a
49. Under Section 167 of Cr.P.C, the Magistrate can authorise detention for a total period of 90 days during investigation, in cases of offences punishable
a. with death
b. with imprisonment for life
c. with imprisonment for a term not less than 10 years
d. all the above

Ans. d

50. Under Section 216 of Cr.P.C, the Court has the power to:
a. add to the charge(s) already framed
b. alter the charge(s) already framed
c. neither to alter nor to add to the charge already framed
d. add to and alter the charge both

Ans. d


DISCLAIMER: The answers provided here are for views purposes only. For any accuracy it should be double checked. Read More... 

Solved Paper | HCS(JB) Pre 2011 | Haryana Civil Service (Judicial Branch) Preliminary Examination- 2011 SocialTwist Tell-a-Friend

0 comments:

Post a Comment

:: Search by Keywords ::

About (1) Additional Government Advocate (1) Additional Legal Adviser (1) Additional Public Prosecutor (1) Adviser (2) Advocates-on-Record (13) AIBE (12) AIBE Notification (8) AIBE Result (3) AIBE Schedule (1) AIBE Syllabus (1) AILET (8) AILET Syllabus (1) Allahabad High Court (28) Andhra Pradesh APP (3) Andhra Pradesh Civil Judge Junior Division (24) Andhra Pradesh HJS (13) AOR Notification (2) APO Syllabus (12) Arbitration centre (1) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-I (7) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-II (3) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-III (5) Assam HJS (29) Assam Judicial Service (32) Assistant District Attorney (3) Assistant Government Advocate (1) Assistant Law Officer (1) Assistant Legal Adviser (2) Assistant Legislative Counsel (1) Assistant Public Prosecutor (3) Assistant Registrar (1) Assistant Secretary cum Law Assistant (1) Asst Estate Superintendent (2) Bar Council of India (4) Bihar APO (32) Bihar Civil Judge Junior Division (17) Bihar HJS (21) Budget (10) CBI (3) CBI APO (2) CCI (2) Census (1) CESTAT (1) Chhattisgarh APO (5) Chhattisgarh Civil Judge Junior Division (21) Chhattisgarh High Court (4) Chhattisgarh HJS (34) Civil Judge Junior Division Syllabus (17) Civil Judge Question Papers (151) Civil Judge Solved Papers (93) CLAT (23) CLAT Syllabus (2) Company Law Board (1) Constitution of India (4) Current Affairs (12) Delhi APP (1) Delhi High Court (2) Delhi HJS (12) Delhi Judicial Service (24) Department of Revenue (1) Deputy District Attorney (1) Deputy Government Advocate (1) Deputy Legal Adviser (1) Director (3) Disclaimer (1) District Legal Aid Officer (5) Election Commission of India (1) Eminent Legal Personality (6) Gauhati High Court (5) General Knowledge (1) Gujarat Civil Judge Junior Division (12) Gujarat High Court (11) Gujarat HJS (19) HAL (1) Haryana ADA (2) Haryana Superior Judicial Service (34) HCS Judicial Branch (73) High Court of Bombay (15) High Court of Calcutta (5) High Court of Uttarakhand (1) Himachal Pradesh ADA (3) Himachal Pradesh Civil Judge Junior Division (26) Himachal Pradesh High Court (3) Himachal Pradesh HJS (11) Hindu Law (2) HJS Question Papers (88) HJS Solved Papers (30) HJS Syllabus (19) Important Cases (7) Jammu and Kashmir HJS (11) Jharkhand APO (15) Jharkhand Civil Judge Junior Division (18) Jharkhand High Court (2) Jharkhand HJS (10) Joint Secretary (1) Joint Secretary Legal and Admn (1) Judicial Exams in India (1) Judicial Indexer (1) Judicial Service Grade-II Syllabus (1) Junior Judicial Assistant (3) Junior Legal Officer (4) Karnataka Civil Judge (12) Karnataka High Court (9) Karnataka HJS (4) KCS Judicial (7) Kerala HJS (20) Kerala Judicial Service (34) Law Assistant (4) Law Clerk (61) Law Commission of India (1) Law Entrance Exam (31) Law Entrance Notification (14) Law Entrance Result (4) Law Entrance Schedule (7) Law Entrance Syllabus (3) Law researcher (6) Legal Articles (8) Legal Assistant (22) Legal Assistant Syllabus (1) Legal Personality (6) Legal Research Assistant (7) Legal Service Officer (5) Legislative Counsel (1) Legislative Department (1) Madhya Pradesh Civil Judge Junior Division (27) Madhya Pradesh High Court (7) Madhya Pradesh HJS (34) Madhya Pradesh Legal Service Authority (4) Madras High Court (2) Maharashtra Civil Judge Junior Division (4) Maharashtra Family Court Judge (1) Maharashtra HJS (25) Management Trainee Legal (1) Manipur HJS (2) Manipur Judicial Service (11) Meghalaya HJS (1) Member (Judicial) (2) Miscellaneous (3) Mizoram HJS (5) Nagaland Judicial Service Grade I (7) Nagaland Judicial Service Grade III (4) National Human Rights Commission (1) National Judicial Academy (1) NLU (1) NLU Delhi (6) Notifications (305) Olympics (1) OPSC (3) Orissa APO (9) Orissa High Court (3) Orissa Judicial Service (19) Orissa Superior Judicial Service (31) Patna High Court (3) PCS Judicial Branch (41) Privacy Policy (1) Public Law Officer (3) Public Prosecutor (2) Puducherry Judicial Service (2) Punjab Superior Judicial Service (34) Rajasthan APP (4) Rajasthan Civil Judge Junior Division (46) Rajasthan High Court (4) Rajasthan HJS (16) Recruitment (284) Registrar (1) Reporter (1) Research Assistant (21) Result (366) RPSC (1) Schedule (300) Sikkim Judicial Service (4) Sikkim Superior Judicial Service (3) SJM (22) SMM (22) Special Judge (2) Special Judicial Magistrate (1) Special Metropolitan Magistrate (2) Special Municipal Magistrate (2) Supreme Court of India (15) Tamilnadu APO (6) Tamilnadu Civil Judge Junior Division (5) Tamilnadu HJS (5) Tripura HJS (10) Tripura Judicial Service (10) UPPSC (5) UPSC (17) Uttar Pradesh APO (24) Uttar Pradesh Civil Judge Junior Division (165) Uttar Pradesh HJS (117) Uttarakhand APO (3) Uttarakhand Civil Judge Junior Division (107) Uttarakhand High Court (5) Uttarakhand HJS (53) Welcome (1) West Bengal APO (2) West Bengal HJS (24) West Bengal Judicial Service (33) West Bengal Legal Service (4)