Solved Paper | UPHJS Pre 2009 | Uttar Pradesh Higher Judicial Service (Preliminary) Exam- 2009

Wednesday, April 2, 2014

Uttar Pradesh Higher Judicial Service (Preliminary) Examination- 2009

Question Number: 51-60

51. For an offence of cheating, intention to cheat should be present-
(A) in the end
(B) in the middle
(C) Both the above
(D) from the very beginning

Ans: (D)

52. LTTE (Liberation Tigers of Tamil Eelam) leader who was killed by Srilankan Army?
(A) P.Prabhakaran
(B) S.Prabhakaran
(C) T.Prabhakaran
(D) V.Prabhakaran

Ans: (D)

53. IPL-2009 was held in-
(A) South Africa
(B) England
(C) Australia
(D) India

Ans: (A)

54. Dacoit who was killed in encounter in June, 2009 in district Chitrakoot was-
(A) Dadua
(B) Malkhan Kewat
(C) Ghanshyam Kewat
(D) Tokia mallah

Ans: (C)

55. The words “SATYAMEVA JAYATE” in the State Emblem of India have been adopted from which of the followings:
(A) Brahma Upnishad
(B) Mudgala Upnishad
(C) Maitriyi Upnishad
(D) Mundakopanishad

Ans: (D)

56. Who of the followings cannot be removed by the Parliament?
(A) Attorney General
(B) Auditor General
(C) Election Commissioner
(D) Chief Justice of India

Ans: (A)

57. Who allows the introduction of the Finance Bill?
(A) President
(B) Finance minister
(C) Prime minister
(D) Speaker

Ans: (A)

58. The largest revenue in India is obtained from-
(A) Railways
(B) Excise Duty
(C) Sales Tax
(D) Direct Tax

Ans: (B)

59. Where is the headquarter of Reserve Bank of India situated?
(A) Mumbai
(B) Delhi
(C) Kolkata
(D) Ahmedabad

Ans: (A)

60. Whose name was announced for the Bharat Ratna Award in 2008?
(A) Pandit Ravi Shanker
(B) Tapan Sinha
(C) M.S. Subba Laxmi
(D) Pandit Bhimsen Joshi

Ans: (D)


DISCLAIMER: The answers provided are extent to the knowledge of author and for views purposes only. For any accuracy it should be double checked. Read More...  

Solved Paper | UPHJS Pre 2009 | Uttar Pradesh Higher Judicial Service (Preliminary) Exam- 2009SocialTwist Tell-a-Friend

0 comments:

Post a Comment

:: Search by Keywords ::

About (1) Additional Government Advocate (1) Additional Legal Adviser (1) Additional Public Prosecutor (1) Adviser (2) Advocates-on-Record (13) AIBE (12) AIBE Notification (8) AIBE Result (3) AIBE Schedule (1) AIBE Syllabus (1) AILET (8) AILET Syllabus (1) Allahabad High Court (28) Andhra Pradesh APP (3) Andhra Pradesh Civil Judge Junior Division (24) Andhra Pradesh HJS (13) AOR Notification (2) APO Syllabus (12) Arbitration centre (1) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-I (7) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-II (3) Arunachal Pradesh Judicial Service Grade-III (5) Assam HJS (29) Assam Judicial Service (32) Assistant District Attorney (3) Assistant Government Advocate (1) Assistant Law Officer (1) Assistant Legal Adviser (2) Assistant Legislative Counsel (1) Assistant Public Prosecutor (3) Assistant Registrar (1) Assistant Secretary cum Law Assistant (1) Asst Estate Superintendent (2) Bar Council of India (4) Bihar APO (32) Bihar Civil Judge Junior Division (17) Bihar HJS (21) Budget (10) CBI (3) CBI APO (2) CCI (2) Census (1) CESTAT (1) Chhattisgarh APO (5) Chhattisgarh Civil Judge Junior Division (21) Chhattisgarh High Court (4) Chhattisgarh HJS (34) Civil Judge Junior Division Syllabus (17) Civil Judge Question Papers (151) Civil Judge Solved Papers (93) CLAT (23) CLAT Syllabus (2) Company Law Board (1) Constitution of India (4) Current Affairs (12) Delhi APP (1) Delhi High Court (2) Delhi HJS (12) Delhi Judicial Service (24) Department of Revenue (1) Deputy District Attorney (1) Deputy Government Advocate (1) Deputy Legal Adviser (1) Director (3) Disclaimer (1) District Legal Aid Officer (5) Election Commission of India (1) Eminent Legal Personality (6) Gauhati High Court (5) General Knowledge (1) Gujarat Civil Judge Junior Division (12) Gujarat High Court (11) Gujarat HJS (19) HAL (1) Haryana ADA (2) Haryana Superior Judicial Service (34) HCS Judicial Branch (73) High Court of Bombay (15) High Court of Calcutta (5) High Court of Uttarakhand (1) Himachal Pradesh ADA (3) Himachal Pradesh Civil Judge Junior Division (26) Himachal Pradesh High Court (3) Himachal Pradesh HJS (11) Hindu Law (2) HJS Question Papers (88) HJS Solved Papers (30) HJS Syllabus (19) Important Cases (7) Jammu and Kashmir HJS (11) Jharkhand APO (15) Jharkhand Civil Judge Junior Division (18) Jharkhand High Court (2) Jharkhand HJS (9) Joint Secretary (1) Joint Secretary Legal and Admn (1) Judicial Exams in India (1) Judicial Indexer (1) Judicial Service Grade-II Syllabus (1) Junior Judicial Assistant (3) Junior Legal Officer (4) Karnataka Civil Judge (12) Karnataka High Court (9) Karnataka HJS (4) KCS Judicial (7) Kerala HJS (20) Kerala Judicial Service (34) Law Assistant (4) Law Clerk (61) Law Commission of India (1) Law Entrance Exam (31) Law Entrance Notification (14) Law Entrance Result (4) Law Entrance Schedule (7) Law Entrance Syllabus (3) Law researcher (6) Legal Articles (8) Legal Assistant (22) Legal Assistant Syllabus (1) Legal Personality (6) Legal Research Assistant (7) Legal Service Officer (5) Legislative Counsel (1) Legislative Department (1) Madhya Pradesh Civil Judge Junior Division (27) Madhya Pradesh High Court (7) Madhya Pradesh HJS (34) Madhya Pradesh Legal Service Authority (4) Madras High Court (2) Maharashtra Civil Judge Junior Division (4) Maharashtra Family Court Judge (1) Maharashtra HJS (25) Management Trainee Legal (1) Manipur HJS (2) Manipur Judicial Service (11) Meghalaya HJS (1) Member (Judicial) (2) Miscellaneous (3) Mizoram HJS (5) Nagaland Judicial Service Grade I (7) Nagaland Judicial Service Grade III (4) National Human Rights Commission (1) National Judicial Academy (1) NLU (1) NLU Delhi (6) Notifications (305) Olympics (1) OPSC (3) Orissa APO (9) Orissa High Court (3) Orissa Judicial Service (19) Orissa Superior Judicial Service (31) Patna High Court (3) PCS Judicial Branch (41) Privacy Policy (1) Public Law Officer (3) Public Prosecutor (2) Puducherry Judicial Service (2) Punjab Superior Judicial Service (34) Rajasthan APP (4) Rajasthan Civil Judge Junior Division (46) Rajasthan High Court (4) Rajasthan HJS (16) Recruitment (283) Registrar (1) Reporter (1) Research Assistant (21) Result (366) RPSC (1) Schedule (300) Sikkim Judicial Service (4) Sikkim Superior Judicial Service (3) SJM (22) SMM (22) Special Judge (2) Special Judicial Magistrate (1) Special Metropolitan Magistrate (2) Special Municipal Magistrate (2) Supreme Court of India (15) Tamilnadu APO (6) Tamilnadu Civil Judge Junior Division (5) Tamilnadu HJS (5) Tripura HJS (10) Tripura Judicial Service (10) UPPSC (5) UPSC (17) Uttar Pradesh APO (24) Uttar Pradesh Civil Judge Junior Division (165) Uttar Pradesh HJS (117) Uttarakhand APO (3) Uttarakhand Civil Judge Junior Division (107) Uttarakhand High Court (5) Uttarakhand HJS (53) Welcome (1) West Bengal APO (2) West Bengal HJS (24) West Bengal Judicial Service (33) West Bengal Legal Service (4)